× about us results big winnings how to play how / where to buy where to claim outlets number dictionary general information news career contact us price calculator

Personal Data Protection (PDP) Notice

Pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”), this Notice aims to explain the privacy policy of Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd. and its related corporations (collectively, “the Company”) –


1. The Nature of Personal Data That We Collect and Have Collected

1.1 This includes your name, identification card (NRIC) number, address, telephone number, e-mail address and/or such other information identifiable to you required for the Purposes below.

1.2 When you visit our websites, information such as the date and time of access, IP address, internet host and browsing history may be automatically collected

2. Purposes of Collecting and Processing Personal Data

2.1 The Purposes include (a) for all such matters relating to the Company’s business activities and/or operations; (b) for compliance with the Anti-Money Laundering, Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act 2001 and such other governing laws, governmental regulations and/or legal processes, directives and/or orders (“Applicable Laws”); (c) for fraud detection and/or prevention as we shall deem fit and appropriate; (d) for promotional and/or marketing activities in relation to the Company’s businesses and/or operations; (e) for the Company to communicate with you; and (f) for administrative and such other purposes relating to the above (collectively, “Purposes”).

2.2 By virtue of you providing us with your Personal Data and/or the Personal Data of third parties, you are deemed to have consented to and/or obtained the consent of the third party on, our collection, retention and/or processing of such Personal Data for the Purposes and you further undertake to extend a copy of this Notice to the said third party.

3. Are You Obliged to Provide Your Personal Data

3.1 The provision and processing of Personal Data for the Purposes in Paragraphs 2.1(a), (b), (c), (e) and (f) are mandatory while Paragraph 2.1(d) is optional. Your refusal to provide or limiting our processing of your Personal Data may result in us not being able to carry out the respective Purposes effectively.

3.2 In relation to Paragraph 2.1(d), you may withdraw your consent to us or limit our processing by notifying us as described in Paragraph 6 below.

4. To Whom Your Personal Data Will Be Disclosed To

4.1 Disclosure may be made to the Company’s (a) officers, employees, agents, representatives, consultants and/or advisers; (b) service providers and/or contractors; and/or (c) governmental and/or regulatory authorities.

4.2 Your Personal Data provided may be transferred out of Malaysia for processing and by providing us the Personal Data, you agree for such Personal Data to be transferred and processed outside Malaysia.

5. Accuracy, Access and Correction of Personal Data

5.1 The Personal Data collected by us is deemed to be accurate until and unless notified to us otherwise.

5.2 You may, to the extent permitted under the Act, request for (a) access and/or (b) any reasoned correction subject to a reasonable administration fee to be imposed at our absolute discretion, and on terms and conditions which we may prescribe from time to time.

6. Enquiries and Notifications

For communications regarding this Notice and matters relating to your Personal Data, please direct your communication to our “PDP Officer”, by facsimile to 603 2182 2199, by e-mail to [email protected]; or by post to our registered address.

7. Amendments

This Notice may be amended/ revised from time to time and unless otherwise provided, shall take effect immediately upon issuance. In the event of any inconsistency between this Notice and the Company’s other privacy or related notices, this Notice shall prevail; and between the English and the Bahasa Malaysia and/or the Chinese versions (if any), the English version shall prevail.

 

Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd. (171698-P)

Jana Pendidikan Malaysia Sdn. Bhd. (945957-K)

Malaysian Foster Project Management Sdn. Bhd. (1039169-K)

Professional Formula Sdn. Bhd. (1034901-D)

15 November 2018

Notis Perlindungan Data Peribadi (PDP)

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"), Notis ini bermatlamat menjelaskan polisi privasi Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd. dan syarikat-syarikat berkaitan dengannya (secara kolektif, “Syarikat”) –

1. Jenis Data Peribadi Yang Kami Kumpul dan Telah Kumpul

1.1 Ini termasuk nama, nombor kad pengenalan, alamat, nombor telefon, alamat e-mel anda dan/atau apa-apa maklumat lain yang boleh dikenal pasti merujuk kepada anda, yang diperlukan untuk Tujuan-tujuan di bawah.

1.2 Apabila anda melawat laman web kami, maklumat seperti tarikh dan masa akses, alamat IP, hos internet dan sejarah pelayaran mungkin boleh dikumpul secara automatik.

2. Tujuan-tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi

2.1 Tujuan-tujuan kami termasuk (a) untuk semua perkara yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan dan/atau operasi Syarikat; (b) untuk pematuhan dengan Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 dan apa-apa undang undang, peraturan-peraturan kerajaan dan/atau proses-proses, arahan-arahan dan/atau perintah perintah undang-undang ("Undang-undang Berkaitan"); (c) untuk pengesanan dan/atau pencegahan penipuan seperti yang kami fikirkan patut dan sesuai; (d) untuk promosi dan/atau aktiviti pemasaran berhubung dengan perniagaan Syarikat; (e) untuk menghubungi anda dan (f) untuk pentadbiran dan tujuan-tujuan lain berhubungan dengan di atas (secara kolektif, “Tujuan-tujuan”).

2.2 Dengan memberikan kami Data Peribadi anda dan/atau Data Peribadi pihak-pihak ketiga, anda dianggap telah bersetuju, dan/atau telah memerolehi persetujuan pihak-pihak ketiga dengan pengumpulan, penyimpanan dan/atau pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami untuk Tujuan tujuan di atas dan anda selanjutnya berakujanji untuk menghulurkan sesalinan Notis ini kepada pihak ketiga tersebut.

3. Adakah Anda Diwajibkan Untuk Memberi Data Peribadi Anda

3.1 Pemberian dan pemprosesan Data Peribadi untuk Tujuan-tujuan di bawah Perengan-perenggan 2.1 (a), (b), (c), (e) dan (f) adalah wajib manakala untuk Perengan 2.1 (d) adalah secara sukarela. Keengganan anda untuk memberi atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda mungkin menyebabkan kami tidak dapat menjalankan Tujuan-tujuan yang berkaitan dengan efektif.

3.2 Berhubung dengan Perengan 2.1(d), anda boleh menarik balik kebenaran anda kepada kami atau menghadkan pemprosesan kami dengan memaklumkan kami seperti dinyatakan dalam Perengan 6 di bawah.

4. Kepada Siapa Data Peribadi Anda Akan Dikemukakan

4.1 Pendedahan mungkin dibuat kepada (a) pegawai, pekerja, ejen, wakil, perunding dan/atau penasihat Syarikat kami, (b) pembekal perkhidmatan dan/atau kontraktor Syarikat kami; dan/atau (c) kerajaan dan/atau pihak berkuasa berkaitan.

4.2 Data Peribadi diberi mungkin dipindahkan dan diproses di luar Malaysia. Dengan memberikan kami Data Peribadi anda, anda bersetuju untuk Data Peribadi tersebut dipindahkan dan diproses di luar Malaysia.

5. Ketepatan, Akses dan Pembetulan Data Peribadi

5.1 Data Peribadi yang dikumpul oleh kami adalah dianggap tepat sehingga dan melainkan dimaklum kepada kami sebaliknya.

5.2 Anda boleh, setakat yang dibenarkan di bawah Akta, meminta untuk (a) akses dan/atau (b) sebarang pembetulan munasabah, tertakluk kepada bayaran pentadbiran munasabah yang dikenakan atas budi bicara mutlak kami, dan atas terma-terma dan syarat-syarat yang kami mungkin tetapkan dari semasa ke semasa.

6. Pertanyaan dan Pemberitahuan

Sebarang komunikasi mengenai Notis ini dan perkara-perkara yang berkaitan dengan Data Peribadi anda boleh diajukan kepada "Pegawai PDP" kami, melalui faksimili ke 603 2182 2199, e-mel kepada [email protected]; atau pos ke alamat berdaftar kami.

7. Pindaan

Notis ini boleh dipinda/disemak semula dari semasa ke semasa, dan kecuali diperuntukkan sebaliknya, adalah berkuat kuasa serta-merta apabila dikeluarkan. Sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan antara Notis ini dan notis privasi lain yang berkaitan Syarikat, Notis ini adalah terpakai; dan di antara versi-versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia dan/atau Bahasa Cina (jika ada), versi Bahasa Inggeris adalah terpakai.

Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd. (171698-P)

Jana Pendidikan Malaysia Sdn. Bhd. (945957-K)

Malaysian Foster Project Management Sdn. Bhd. (1039169-K)

Professional Formula Sdn. Bhd. (1034901-D)

15 November 2018

Price Calculator
+
+ +
System Bet (SB)
System Bet (SB)
+
+
System Pair (SP) x